hanoiWe komen via Nanning de grens over naar Hanoi. We reizen met de trein, een hele mooie trein met een prive coupe... Midden in de nacht komen we bij de grens aan. Het valt meteen op dat de sfeer in Vietnam totaal anders is dan in China. Het doet voor mij een beetje koloniaals aan, dat eigenlijk Frans is. Een beetje tropisch ook. De douane beamten zijn erg aardig en niet zo formeel dan in China. Om een uurtje of half zes in de morgen arriveren we dan in een voorstadje van Hanoi, We hebben nog geen geld en weten bij god niet waar we zijn! We lopen wat rond om ook een beetje aan de sfeer te wennen. Iedereen begint wakker te worden. Dan zien we een Atm die niet werkt. Het is warm en onze BackPacken worden steeds zwaarder.....

Eric houdt een taxi aan die ons naar een werkende Atm brengt, en dan richting Hanoi! We vinden een iets te populair "jeugd"hostel of eigenlijk een dorm... Er is nog een bed over en omdat we zo snel niets anders vinden besluiten we te blijven. Hanoi is een geweldige stad met heel veel sfeer. Overal Cafeetjes waar je lekkere ijskoffie kunt drinken met Sweet milk van Campina :-) Je ziet heel duidelijk franse invloeden. Het lijkt zelfs een beetje op Italie? We besluiten om scooter te gaan rijden, samen met iedereen in Hanoi... De scooters zijn ongeloofelijk hier, ze rijden wel 8 scooters dik! De scooters bewegen zich als een enorme slang door het oude centrum. Ik heb helemaal niks met scooters, maar dit is toch een geweldige aanblik.

Nu nog leren aanpassen aan het verkeer! Als je af wilt slaan moet je eerst insorteren en dan aan de verkeerde kant van de weg gaan rijden, je slaat af en dan tegen het verkeer in naar de andere kant....pffffff Adrenaline giert door je lijf, maar verbazendwekkend genoeg gaat het allemaal goed. Hetzelfde als oversteken. Gewoon langzaam maar zelfverzekerd de weg overlopen en dan raast al het verkeer om je heen. Voor de rest hebben we nog wat dingetjes bezichtigd en eigenlijk vooral genoten van de stad.
Laos naar Thailand
Laos naar Thailand
We gaan met de boot naar Thailand
Laos
Laos
Luang Prabang
Laos
Laos
Vientiene en Vang Viene
Laos
Laos
De konglor cave....
Laos
Laos
Takek & Savanaket
Laos
Laos
Malaria?
Cambodja
Cambodja
Phnom Penh
Cambodja
Cambodja
Sihanoukville
Vietnam
Vietnam
Cat Ba, Hue & Hanoi
hanoi
hanoi
We zijn in Vietnam!
Luoyang
Luoyang
De Longmen caves
Peking
Peking
Peking!
De republiek China
bestaat 60 jaar...
Kamperen
Kamperen
Kamperen en meer in Mongolie....
Ontmoeting met de reisleider
Ontmoeting met de reisleider
Famous Wolf Travels
Megjin
Megjin
De levende
reincarnatie van
Groene Tara
Verdwaald
Verdwaald
En dan zijn we eindelijk in Mongolie!
Kosh Agash/Khovd
Kosh Agash/Khovd
Het laatste stadje
in Siberie, en het
eerste in Mongolie..
Tomsk
Tomsk
De studentenstad
in Siberie...
TRANSSIBERIň EXPRESS
TRANSSIBERIň EXPRESS
Bijna 3 dagen in de trein!
TOUR IN MOSKOU
TOUR IN MOSKOU
Onze eerste bestemming, MOSKOU!
OVER ONS!
OVER ONS!
Graag vertellen we wie wij zijn,
en onze video's vertellen de rest
WIL JE OOK OP TV?
WIL JE OOK OP TV?

Meld je aan!
ĒAZIň GEIT PLAT!Ē
ĒAZIň GEIT PLAT!Ē
Het nieuwe 20 delige reis-
programma bij L1.
BEKPEKTV
BEKPEKTV
Beleef het mee, een avontuur
door Azie...."Azie geit plat".